Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο επικεφαλής της EPA, διορισμένος από τον Trump, υποστηρίζει ότι το CO2 δεν είναι υπαίτιο για την υπερθέρμανση

Ο επικεφαλής της EPA, διορισμένος από τον Trump, υποστηρίζει ότι το CO2 δεν είναι υπαίτιο για την υπερθέρμανση
Ό,τι έχει πει δηλαδή και ο Αμερικανός Πρόεδρος
Στην απαξίωση χιλιάδων ερευνών από επιστήμονες για την υπερθέρμανση του πλανήτη προχώρησε ο, διορισμένος από τον Donald Trump, επικεφαλής του αμερικανικού Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency, EPA), Scott Pruitt.
Μετά τις παλαιότερες αναφορές του ότι δεν υπάρχει καθόλου υπερθέρμανση στον πλανήτη (!), ο κ. Pruitt προχώρησε σε μία μικρή αναδίπλωση, παραδεχόμενος έμμεσα σήμερα 9 Μαρτίου 2017 πως υφίσταται.
Βέβαια, άσχετα από το τι λέει η επιστήμη και αμφισβητώντας ακόμα και τη NASA, δεν θεωρεί την υπερσυγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ως τον κύριο υπαίτιο του προβλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Pruitt, ο διορισμός του οποίου ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής (πετρέλαιο, άνθρακας κλπ) που βλάπτουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, και όχι υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ό,τι έχει πει δηλαδή και ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Pruitt είναι ο αρμόδιος για την προστασία του περιβάλλοντος στις Η.Π.Α., από το χέρι του οποίου θα περάσουν όλες οι σχετικές αποφάσεις…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης