Πολιτική

Παυλόπουλος: Θα βοηθήσουμε την Τουρκία να κατανοήσει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου

Παυλόπουλος: Θα βοηθήσουμε την Τουρκία να κατανοήσει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου
Στο υπουργείο του κ. Cavusoglu απάντησε με μία λιτή ανακοίνωση και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Με μία ήπια απάντηση «υποδέχθηκε» τα προκλητικά σχόλια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαρτίου, το τουρκικό υπουργείο απαντούσε σε δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου σχετικά με το δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο:
«Είμαστε ικανοποιημένοι για την επιθυμία του Προέδρου Παυλόπουλου να αναπτύξει τις φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας.
Ωστόσο παρατηρούμε με ενδιαφέρον και είμαστε έκπληκτοι με τις παρατηρήσεις του που δείχνουν μια σοβαρή έλλειψη γνώσεων των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου.
Είναι καθήκον της Τουρκίας να εκφράζει τις αντιρρήσεις της στην στρατιωτικοποίηση των νησιών αυτών (Δωδεκάνησα) από την Ελλάδα, που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας».
Στο υπουργείο του κ. Mevlut Cavusoglu απάντησε με μία λιτή ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας πως το «το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις».
Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος, όταν ενημερώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί για τις προκλήσεις της Άγκυρας, ανέφερε:
«Στο πλαίσιο της ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας που εμείς στηρίζουμε εμπράκτως, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία να κατανοήσει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης