Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Πτώση -0,4% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2017

Μεγάλη Βρετανία: Πτώση -0,4% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2017
Το συνολικό εμπορικό έλλειμμα της χώρας για τρίμηνο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου περιορίστηκε στις 6,4 δισ. στερλίνες
Σε πτώση βρέθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Μεγάλη Βρετανία, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2017, παρά το γεγονός ότι το εμπορικό έλλειμμα της χώρας περιορίστηκε κατά το τρίμηνο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου, υποδηλώνοντας ότι η αποδυνάμωση της στερλίνας ενίσχυσε τη ζήτηση των βρετανικών προϊόντων προς το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά (10/3) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), η συνολική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -0,4% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, με τον τομέα της μεταποιητικής παραγωγής να παρουσιάζει τη σημαντικότερη πτώση, κατά -0,9%, λόγω της απότομης υποχώρησης στα φαρμακευτικά προϊόντα.
Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα ήταν ως επί το πλείστον σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση -0,4% και -1% αντίστοιχα.
Παράλληλα, κατά το τρίμηνο Νοεμβρίου 2016 με Ιανουάριο 2017, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας περιορίστηκε κατά 4,7 δισ. στερλίνες, στις 6,4 δισ. στερλίνες συνολικά.
Παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν με τον ταχύερο ρυθμό των τελευταίων δέκα ετών κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, και παρά το ότι οι εξαγωγές τον Ιανουάριο του 2017 βρέθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, οι επιδόσεις αντισταθμίστηκαν από την εξίσου υψηλή άνοδο στις εισαγωγές.
Σημειώνεται ότι ο Ιανουάριος αποτέλεσε τον έκτο συνεχόμενο μήνα ανόδου για τις εξαγωγές αγαθών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης