Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Σταθερές οι σχέσεις της Ελλάδας με τη διοίκηση Trump – Στο επίκεντρο τα προβλήματα της περιοχής

Κοτζιάς: Σταθερές οι σχέσεις της Ελλάδας με τη διοίκηση Trump – Στο επίκεντρο τα προβλήματα της περιοχής
Θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας είπε ο υπ. Εξωτερικών
Στους στόχους της διήμερης επίσκεψης του στις ΗΠΑ (αρχής γενομένης από σήμερα) αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο οποίος υποστήριξε πως οι σχέσεις της Ελλάδας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump είναι σταθερές.
«Στην Ουάσιγκτον έχουμε συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, άλλους υψηλούς παράγοντες της νέας διοίκησης, έχουμε επίσης σειρά συνεντεύξεων, συναντήσεων με think tanks, καθώς και με γερουσιαστές και βουλευτές του Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Νομίζω ότι με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις.
Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας.
Ελπίζω επίσης να μπορέσω να προωθήσω την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος και με άλλους υπουργούς που είναι απαραίτητες και για τη χώρα μας και για τις διεθνείς μας σχέσεις» τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Κοτζιάς.
Σε ερώτηση για το εάν είχε συναντήσει το Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν, ο κ.Κοτζιάς είπε πως «μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Trump είχα συνάντηση με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, τον κ. Φλίν» τονίζοντας ότι «και στην Ουάσιγκτον, θα συναντήσω, την Τρίτη, για πρώτη φορά το νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τον υποστράτηγο H. R. McMaster.
Σημειώνεται πως ο κ.Κοτζιάς θα βρεθεί σήμερα στις ΗΠΑ, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Rex Tillerson, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, Αντιστράτηγο ε.α. H. R. McMaster, με εκπροσώπους της αμερικανικής Κυβέρνησης, με μέλη του Κογκρέσου, με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και με οργανώσεις της Ομογένειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης