Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η αξιολόγηση δεν κλείνει γιατί αντιστεκόμαστε σε μέτρα λιτότητας και στο εργασιακό

Κατρούγκαλος: Η αξιολόγηση δεν κλείνει γιατί αντιστεκόμαστε σε μέτρα λιτότητας και στο εργασιακό
Αυτό που ζητά το ΔΝΤ στα εργασιακά είναι ο εργατικός κώδικας του Pinochet υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος
Στην άκαμπτη στάση του ΔΝΤ τόσο στο θέμα του εργασιακού όσο και στην ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα λιτότητας απέδωσε το μη κλείσιμο της αξιολόγησης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Η αξιολόγηση δεν κλείνει γιατί η κυβέρνηση αντιστέκεται στα εργασιακά και στη λήψη μέτρων λιτότητας άμεσα.
Αυτό που ζητά το ΔΝΤ στα εργασιακά είναι ο εργατικός κώδικας του Pinochet» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «μαζί με το ΔΝΤ ζητούν τη μείωση των κοινωνικών δαπανών».
Κληθείς να σχολιάσει την ένταση που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στις σχέσεις Τουρκίας και Ολλανδίας ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ κρατών».
«Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις.
Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Ελλάδα σε περίπτωση που διατυπωθεί αντίστοιχο αίτημα από την Άγκυρα για τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις.
«Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές.
Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων στη Θράκη.
Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης