Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αύξηση +0,9% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2017

Ευρωζώνη: Αύξηση +0,9% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2017
Οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να είναι μεγαλύτερη, και συγκεκριμένα στο +1,4%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγής της Ευρωζώνης, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2017, καταδεικνύοντας τη σημαντική οικονομική ανάκαμψη που καταγράφει η εν λόγω νομισματική περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν τα σημερινά (14/3) στοιχεία της Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,9% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους, η άνοδος περιορίστηκε στο +0,6%.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα κρίνονται κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο κατά +1,4% γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα αναφορικά με την πραγματική ανάκαμψη που πραγματοποιεί η οικονομία της Ευρωζώνης.
Παρά τα θετικά αποτελέσματα, οι οικονομολόγοι αναμένουν οι δαπάνες των νοικοκυριών να μειωθούν, λόγω της πρόσφατης αύξησης στις τιμές ενέργειας και τροφίμων, η οποία περιορίζει τα χρήματα που θα δαπανηθούν σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες.
Επιπλέον, σημαντική είναι και η ανησυχία που επικρατεί αναφορικά με την αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι επικείμενες εκλογές σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης, γεγονός που θα μπορούσε να αποδυναμώσεις τις επενδυτικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης