Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυξάνονται οι παραβατικές συμπεριφορές στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ

Αυξάνονται οι παραβατικές συμπεριφορές στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ
Η ανακοίνωση έρχεται με αφορμή την καταγγελία ότι εργαζόμενοι κάνουν ανάληψη του μισθού από το Α.Τ.Μ. συνοδεία «φουσκωτών» που αφαιρούν μέρος του μισθού και το γυρνάνε στην επιχείρηση
Για διαρκώς αυξανόμενες παραβατικές συμπεριφορές στην ελληνική αγορά εργασίας κάνει λόγο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).
Επίσης, η Γ.Σ.Ε.Ε. αναφέρει ότι αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την παρουσία στα A.T.M. «προσώπων εμπιστοσύνης» του εργοδότη, συνήθως ανθρώπων με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, οι οποίοι «συνοδεύουν» τους εργαζόμενους κατά την ανάληψη του μισθού τους και αναλαμβάνουν να επιστρέψουν στα ταμεία της επιχείρησης μέρος, των κατά τα άλλα, νόμιμων αποδοχών του εργαζόμενου.
«Με την ίδια αγωνία αναμένουμε να δοθούν στο φως της δημοσιότητας και τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα πραγματοποιούσε πριν από 1,5 περίπου μήνα το Σ.ΕΠ.Ε και για την περίπτωση των “Κουπονιών” που αντικαθιστούν επίσης μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
Το συγκεκριμένο απαράδεκτο φαινόμενο έρχεται με τη σειρά του να επιβεβαιώσει τη ζούγκλα στην οποία έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται όμηροι σε αρκετές περιπτώσεις “ανήθικων» επιχειρηματιών”», συμπληρώνει η Συνομοσπονδία.
Η ανακοίνωση έρχεται και με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία πρωτοβάθμιου σωματείου από την Πάτρα, ότι εργαζόμενοι κάνουν ανάληψη του μισθού από το Α.Τ.Μ. συνοδεία «φουσκωτών» που αφαιρούν μέρος του μισθού και το γυρνάνε στην επιχείρηση (!).
Βέβαια, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας είχε ανακοινώσει ότι η εν λόγω καταγγελία δεν είχε φτάσει σε αυτήν από το σωματείο, τουλάχιστον έως τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε.
Κλείνοντας, η Γ.Σ.Ε.Ε. υπογραμμίζει πως τέτοιου είδους φαινόμενα δε συνάδουν με χώρα ευνομούμενη και δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις από τους εποπτικούς μηχανισμούς:
«Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και το Σ.Ε.Π.Ε., να προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασία, κυρίως με τις αστυνομικές και φορολογικές αρχές, στην πάταξη τέτοιου είδους παραβατικών ενεργειών.
Η Γ.Σ.Ε.Ε., σε συνεργασία με τις οργανώσεις – μέλη της, θα αναλάβει πρωτοβουλία συλλογής και καταγραφής παραβατικών πρακτικών, ώστε συλλογικά να διαβιβάζονται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης