Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου για τα περί εκλογών από το Reuters: Είμαστε στην εποχή των fake news - Κρίμα...

Μαξίμου για τα περί εκλογών από το Reuters: Είμαστε στην εποχή των fake news - Κρίμα...
Το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζει σημερινό (16/3/2017) του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να απειλήσει με εκλογές
Το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου κάνοντας λόγο για «fake news» που φέρουν τη σφραγίδα του Reuters.
«Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news.
Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters.
Κρίμα...» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Όπως σημειώνεται «το πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί "δημοσιεύματα" αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας.
«Είναι προφανές, ότι η “αποκλειστική είδηση” περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της “είδησης”, σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν».
Ωστόσο, σήμερα «εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου».
Πάντως, καταλήγοντας, το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει «ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία, γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο».

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Reuters: Έντονη φημολογία για διάγγελμα Τσίπρα και εκλογές - Διαψεύδει το Μαξίμου

Έντονη φημολογία επικρατεί αυτήν την ώρα για πιθανό διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με το Reuters, επικαλούμενο πηγές του, να αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να "απειλήσει" ή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι η πληροφορία αυτή δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένη, ο Τσίπρας εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Ωστόσο, η πρόοδος που έχει συντελεστεί θα καταδείξει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν αποκλείεται να απειλήσει ή και να προκηρύξει πράγματι πρόωρες εκλογές, μόλις 17 μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Η αίσθηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να εμφανιστεί έχοντας να πει κάτι... ευχάριστο στον ελληνικό λαό.
Πάντως, πηγές του www.bankingnews.gr από το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν κατηγορηματικά την εν λόγω φημολογία, αναφέροντας σε κάθε τόνο ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης