Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump σε Merkel: Η Γερμανία χρωστά τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για την ασφάλειά της

Trump σε Merkel: Η Γερμανία χρωστά τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για την ασφάλειά της
Το μήνυμά της Merkel προς τον Trump ωστόσο ήταν οτι είναι καλύτερα να συνομιλούμε, παρά να μιλά ο ένας για τον άλλο
Έτοιμος για όλα εμφανίστηκε στη συνάντηση με την A. Merkel ο Donald Trump ο οποίος μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο, στράφηκε στο Twitter για να ενημερώσει ο ίδιος για τα πεπραγμένα.
Όπως διευκρίνισε, «παρά τα όσα ακούσατε από τις «ψεύτικες ειδήσεις» είχα μια υπέροχη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο A. Merkel».
Όμως στη συνέχεια φαίνεται ότι δεν της χαρίστηκε της Merkel καθώς της δήλωσε «κατάμουτρα» ότι «η Γερμανία «οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ για την πολύ ισχυρή και δαπανηρή προστασία που της παρέχουν».


Στόχος του αιχμηρού αυτού σχολίου ήταν η δέσμευση της Merkel πριν από λίγο σχετικά διάστημα ότι «η Γερμανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της στο 2% του ΑΕΠ».
«Δεσμευόμαστε σήμερα σε αυτό τον στόχο του 2% (του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος - ΑΕΠ) έως το 2024», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες.
Από την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών, παρά την προσπάθεια σύγκλισης, δεν έλειψαν οι άβολες στιγμές.
O Trump δεν αντέδρασε καν στην ερώτηση της Merkel για το αν θα έπρεπε να κάνουν την καθιερωμένη χειραψία ενώπιον των δημοσιογράφων ενώ η Merkel δεν μπόρεσε να αποφύγει ένα ελαφρύ μειδίαμα αμηχανίας, ωστόσο ξαναβρήκε άμεσα την αυτοκυριαρχία της.
Το μήνυμά της προς τον Trump ήταν «καλύτερα να συνομιλούμε, παρά να μιλά ο ένας για τον άλλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης