Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Τον επόμενο μήνα θα κλείσει η αξιολόγηση – Τα εργασιακά παραμένουν ανοιχτά με ευθύνη του ΔΝΤ

Κατρούγκαλος: Τον επόμενο μήνα θα κλείσει η αξιολόγηση – Τα εργασιακά παραμένουν ανοιχτά με ευθύνη του ΔΝΤ
Η ΝΔ «πάσχει από στερητικό σύνδρομο εξουσίας και ονειρεύεται εκλογές», αναφέρει ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος
«Τα εργασιακά παραμένουν ανοιχτά με αποκλειστική ευθύνη του ΔΝΤ, που επιμένει σε ακραία νεοφιλελεύθερες - αντιευρωπαϊκές θέσεις», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Kontranews", ενώ εκτιμά ότι μέσα στον επόμενο μήνα «θα έχει κλείσει και αυτό το θέμα ώστε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».
Μάλιστα, θεωρεί ότι στην αυριανή (20/3) συνεδρίαση του Eurogroup θα διαπιστωθεί πρόοδος σε όλα τα πεδία, πλην των εργασιακών.
Υπογραμμίζει δε, πως «όλη η κοινοβουλευτική ομάδα θα ψηφίσει έναν τίμιο συμβιβασμό που η κυβέρνηση θα θεωρήσει ότι είναι ο καλύτερος δυνατός υπό τις παρούσες συνθήκες», εξηγώντας ότι  έντιμος συμβιβασμός σημαίνει δημοσιονομικά ουδέτερο άθροισμα μέτρων και αντιμέτρων.
Κάνοντας αναφορά στη τη στάση της αντιπολίτευσης και πρωτίστως της ΝΔ, για τα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, αναφέρει  ότι «αν και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν απαιτεί ειδική πλειοψηφία, καλό θα ήταν και άλλα κόμματα να έδειχναν πατριωτική ευθύνη και να υπερψήφιζαν».
Εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι δεν θα το κάνει η ΝΔ, καθώς όπως λέει, «πάσχει από στερητικό σύνδρομο εξουσίας και ονειρεύεται εκλογές».
Με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, ξεκαθαρίζει ότι η χώρα μας δεν είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, ενώ καλεί την Ε.Ε να δείξει σε όλα τα επίπεδα έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης