Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Γερμανία απορρίπτει τους ισχυρισμούς Trump ότι χρωστά σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ

Reuters: Η Γερμανία απορρίπτει τους ισχυρισμούς Trump ότι χρωστά σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ
Δεν υπάρχει λογαριασμός χρέους στο ΝΑΤΟ, αμυντικές δαπάνες πηγαίνουν επίσης σε ανθρωπιστικές αποστολές του ΟΗΕ
Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου περί του «τεράστιου χρέους που οφείλει η Γερμανία σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για την ασφάλεια της» έδωσε σήμερα (19/3) η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen.
Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανίδα υπουργός απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Trump λέγοντας ότι ο καθένας θα ήθελε να μοιραστεί δίκαια το βάρος και ότι για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε μια «σύγχρονη ιδέα για την ασφάλεια» που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο NATO αλλά και μια ευρωπαϊκή αμυντική ένωση και επένδυση στα Ηνωμένα Έθνη.
«Δεν υπάρχει λογαριασμός χρέους στο ΝΑΤΟ», ανέφερε σε δήλωσή της η Ursula von der Leyen, η οποία πρόσθεσε πως είναι λάθος να συνδέεται ο στόχος της Συμμαχίας οι αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών να ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ τους έως το 2024, μόνο με το ΝΑΤΟ.
«Αμυντικές δαπάνες πηγαίνουν επίσης σε ανθρωπιστικές αποστολές του ΟΗΕ, στις ευρωπαϊκές αποστολές και στη συμβολή μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας του Ι.Κ.», είπε η von der Leyen.
Ο αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει από τη Γερμανία και τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους κατά 1,4 δις ευρώ καλύπτοντας δηλαδή το 2% του ΑΕΠ τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης