Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω αβεβαιότητας και πετρελαίου - Απώλειες 0,17% του Stoxx Europe 600

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω αβεβαιότητας και πετρελαίου - Απώλειες 0,17% του Stoxx Europe 600
Πρακτικά, τα εμπόδια στη διεξαγωγή του εμπορίου διεθνώς ανησυχούν τους επενδυτές, ενώ στη χρηματιστηριακή πτώση συνέβαλε και η υποχώρηση των μετοχών εταιρειών ενέργειας, μετά την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου
Με πτώση έκλεισαν οι περισσότεροι κύριοι δείκτες τιμών μετοχών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στον απόηχο της απομάκρυνσης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της ομάδος των 20 πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου (G20) από τις δεσμεύσεις τους υπέρ της δόμησης μιας ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας, της απόρριψης του προστατευτισμού και της προαγωγής του παγκοσμίου εμπορίου και των επενδύσεων, στη σύνοδό τους στο Μπάντεν Μπάντεν την περασμένη εβδομάδα.
Πρακτικά, τα εμπόδια στη διεξαγωγή του εμπορίου διεθνώς ανησυχούν τους επενδυτές, ενώ στη χρηματιστηριακή πτώση συνέβαλε και η υποχώρηση των μετοχών εταιρειών ενέργειας, μετά την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Τη νευρικότητα των αγορών ενίσχυσε και η σημερινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, ότι προγραμματίζει να ενεργοποιήσει στις 29 Μαρτίου 2017 το περίφημο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit), που προβλέπει έως και διετούς διάρκειας διαπραγματεύσεις για το διάδοχο καθεστώς που θα διέπει τις πολυσχιδείς σχέσεις των δύο πλευρών.
Τελικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε κατά 0,17% - για να κατέλθει στις 377,68 μονάδες - με τον Europe Dow να καταγράφει απώλειες 0,31%.
Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υπέστη απώλειες 0,34%, με τον γερμανικό δείκτη DAX να υποχωρεί κατά 0,35%.
Μεγαλύτερες απώλειες 0,53% παρουσίασε ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε πτώση 0,31%.
Μοναδικός από τους κύριους δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που κατέγραψε άνοδο ήταν ο FTSE 100 (+0,07%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης