Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Το δράμα του 2015 επαναλαμβάνεται, με την Ελλάδα να απειλείται ξανά με Grexit

Die Welt: Το δράμα του 2015 επαναλαμβάνεται, με την Ελλάδα να απειλείται ξανά με Grexit
«Πάλι το θέμα είναι ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει ακόμη να υλοποιήσει η Ελλάδα για να εκταμιεύσει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ESM την επόμενη δόση»
Η κατάσταση αβεβαιότητας σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κινδυνεύει να επαναληφθεί, σχολιάζει σε σχετικό της δημοσίευμα η Welt, με αφορμή τις σημερινές (21/3) διαβεβαιώσεις του Wolfgang Schaeuble για μη εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα, αν δεν εξασφαλιστεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης.
«O Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμένει στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οικονομική στήριξη της Αθήνας.
Αυτό όμως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα.
Ορισμένοι διερωτώνται εάν αυτό θα ήταν καλύτερο για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα.
Διότι τώρα η ιστορία κινδυνεύει να επαναληφθεί.
Πάλι υπάρχουν διαμάχες.
Πάλι το θέμα είναι ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει ακόμη να υλοποιήσει η Ελλάδα για να εκταμιεύσει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ESM την επόμενη δόση», εκτιμά ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας, ο οποίος ταυτόχρονα αναδεικνύει τη βαρύτητα του ζητήματος για την εσωπολιτική κατάσταση της Γερμανίας.
«Η απουσία του Δ.Ν.Τ. θα μπορούσε να θεωρηθεί "σημαντική αλλαγή" στο τρέχον πρόγραμμα για την οποία η γερμανική Βουλή θα έπρεπε να ξαναψηφίσει.
Η συναίνεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU/CSU (Χριστιανοδημοκράτες) δεν θα πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή, αφού στο παρελθόν επέμενε στη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ.
Πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί μια τέτοια αλλαγή πλεύσηςΣτο ερώτημα εάν η επόμενη δόση των ευρωπαίων δανειστών από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης μπορεί να εκταμιευτεί και χωρίς το Δ.Ν.Τ. ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά με ένα ξεκάθαρο "όχι"», αναφέρει μεταξύ άλλων η Welt.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης