Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο 4μήνου το δολάριο ΗΠΑ μέχρι τα 111,541 γιέν λόγω αβεβαιότητας Trump

Στο χαμηλότερο επίπεδο 4μήνου το δολάριο ΗΠΑ μέχρι τα 111,541 γιέν λόγω αβεβαιότητας Trump
Ο δολαριακός δείκτης - ένα «καλάθι» έξι κύριων συναλλαγματικών ζευγών του αμερικανικού νομίσματος - υποχώρησε κάτω από τις 100 μονάδες για πρώτη φορά από τις 7 Φεβρουαρίου 2017
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών - μέχρι τα 111,541 γιέν - εξασθένησε σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 το δολάριο ΗΠΑ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump, θα καταφέρει να εφαρμόσει αναπτυξιακές πολιτικές στις ΗΠΑ.
Από την ατέρμονη αβεβαιότητα του Trump, οι επενδυτές προτίμησαν την «ασφάλεια» του παραδοσιακού επενδυτικού «καταφυγίου» που συνιστά το γιέν, ενισχύοντάς το κατά 0,9% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
Μάλιστα, ο δολαριακός δείκτης - ένα «καλάθι» έξι κύριων συναλλαγματικών ζευγών του αμερικανικού νομίσματος - υποχώρησε κάτω από τις 100 μονάδες για πρώτη φορά από τις 7 Φεβρουαρίου 2017.
Πέρα από τον Trump και τις πολιτικές του, το δολάριο βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα σε πτωτική τροχιά, μετά τις ανακοινώσεις της Federal Reserve κατά την αύξηση των επιτοκίων της, που αποτιμήθηκαν ηπιότερες των αναμενόμενων από την αγορά αναφορικά με τον αριθμό και την ταχύτητα των επομένων αυξήσεων των παρεμβατικών επιτοκίων του δολάριου ΗΠΑ.
Το ευρώ ενισχύθηκε σήμερα στο ισχυρότερο επίπεδό του από τις 2 Φεβρουαρίου 2017 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, για να ανέλθει μέχρι τα 1,08195 δολάρια.
Στην αγορά συναλλάγματος σήμερα, ξεχώρισαν και τα κέρδη 0,3% της βρετανικής στερλίνας έναντι του ευρώ μέχρι τις 0,86494 λίρες, μετά τη σημερινή ανακοίνωση ιδιαίτερα υψηλού πληθωρισμού 2,3% για τη Βρετανία τον Φεβρουάριο του 2017 - ο υψηλότερος από τον Σεπτέμβριο του 2013 - τιμή που βεβαίως υπερβαίνει τον στόχο του 2% που υπηρετεί η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) και οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι επίκειται αύξηση των βρετανικών παρεμβατικών επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης