Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Βρισκόμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης – Θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν ήταν τόσο αρνητικό το ΔΝΤ

Κατρούγκαλος: Βρισκόμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης – Θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν ήταν τόσο αρνητικό το ΔΝΤ
Είμαι υπερήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Την εκτίμηση πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε πως αν δεν ήταν τόσο αρνητική η στάση του ΔΝΤ, η αξιολόγηση θα είχε κλείσει προ πολλού.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως αυτό είναι φυσιολογικό δεδομένου ότι βρισκόμαστε «στο μέσον μιας επίπονης διαδικασίας».
Όσον αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι είναι περήφανος για αυτήν, τονίζοντας ότι αυτό δεν αφορά τις μειώσεις  στις συντάξεις.
«Στον αντίποδα η ασφαλιστική μεταρρύθμιση εξισορρόπησε το σύστημα, το οποίο πλέον δεν δημιουργεί νέα ελλείμματα και έδωσε την κοινωνική του διάσταση με τη καθιέρωση της εθνικής σύνταξης.
Το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και του ασφαλιστικού συστήματος είναι  η υψηλή ανεργία στη χώρα μας, η οποία μπορεί να μειωθεί μόνο όταν επανέλθουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και γι’ αυτό θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι ο προεκλογικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφορές με τα πεπραγμένα του ως κυβέρνηση, αλλά όπως είπε αυτό οφείλεται στο ότι «είχαμε υπερεκτιμήσει το βαθμό λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ευρώπη».
Τέλος και ερωτηθείς αν ο Πρωθυπουργός θα προβάλει βέτο στη Διακήρυξη της Ρώμης σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθεί η προσθήκη για τα εργασιακά που έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι το βέτο αποτελεί μια ακραία λύση, όταν δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης