Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο να επαναλάβει το δράμα του 2015…

Bloomberg: Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο να επαναλάβει το δράμα του 2015…
Ελλάδα και πιστωτές διακόπτουν τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες, χωρίς να έχει βρεθεί κοινό έδαφος 
Το ελληνικό οικονομικό επιτελείο και οι εκπρόσωποι των δανειστών, Ευρωπαίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα διακόψουν σήμερα 24 Μαρτίου 2017 τις συνομιλίες τους στις Βρυξέλλες, χωρίς να έχει βρεθεί κοινό έδαφος στα φλέγοντα ζητήματα, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιστρέφει αύριο Σάββατο στην Αθήνα.
Η πρόοδος που επετεύχθη ήταν μερική και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν από την έδρα του καθενός (μέσω τηλεδιασκέψεων), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
«Η Ελλάδα είναι κοντά στο να επαναλάβει το δράμα του 2015 που την έφτασε μία ανάσα από την οικονομική καταστροφή, καθώς η κυβέρνηση και οι πιστωτές διαφωνούν στο συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά και τα ενεργειακά.
Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει την (β') αξιολόγηση, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση, πριν κληθεί να πληρώσει τον Ιούλιο δανειακές υποχρεώσεις άνω των 7 δισ. ευρώ», σχολιάζει το Bloomberg, σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble αυξάνει την πίεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί τις επίπονες μεταρρυθμίσεις... 
«Αν και αντιμετωπίζει εμπόδια στο οικονομικό μέτωπο, η Ελλάδα άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει τα υπόλοιπα 26 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Διακήρυξη της Ρώμης», συμπληρώνει το πρακτορείο, υπενθυμίζοντας και τη χθεσινή επιστολή του κ. Τσίπρα στον Donald Tusk για τα εργασιακά και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης