Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Σήμερα ανανεώνουμε τους όρκους και τη δέσμευσή μας σε μια αδιαίρετη Ευρώπη

tags :
Juncker: Σήμερα ανανεώνουμε τους όρκους και τη δέσμευσή μας σε μια αδιαίρετη Ευρώπη
Το Brexit είναι τραγωδία, είναι μια πολύ θλιβερή στιγμή επειδή η Βρετανία απουσιάζει
«Το Brexit είναι τραγωδία» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, στην ομιλία του στην Επετειακή Σύνοδο της ΕΕ για τα 60 χρόνια από τη Διακήρυξή της.
Ο Juncker δήλωσε ότι μια τέτοια εορταστική συνάντηση, όπως είναι 60η επέτειος της ιδρυτικής συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι «μια πολύ θλιβερή στιγμή επειδή η Βρετανία απουσιάζει», σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.
Ωστόσο ο πρόεδρος Juncker τόνισε πως «πρέπει να είμαστε περήφανοι για την Ευρώπη», αναφερόμενος σε όλα αυτά που καταφερε αυτά τα χρόνια να πετύχει η ΕΕ «τα οποία όμως συχνά οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι τα ξεχνούν» τόνισε ο Juncker υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτα στην Αφρική και την Ασία έχουν μεγάλη αποδοχή».
«Πετύχαμε διαρκή ειρήνη, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα το ενιαίο νόμισμα, κάτι που κανένας δεν θεωρούσε πιθανό και τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά.
Μόνο αν μείνουμε ενωμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να παραδώσουμε στις μέλλουσες γενιές μια Ευρώπη πιο ευημερούσα, πιο κοινωνική και πιο ασφαλή», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι «σήμερα ανανεώνουμε τους όρκους μας και επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας σε μια αδιαίρετη Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης