Αλλάζουν οι εποχές στον ΟΤΕ - Θα πληρώνει ενοίκιο για να χρησιμοποιήσει το δίκτυο της Vodafone

Αλλάζουν οι εποχές στον ΟΤΕ - Θα πληρώνει ενοίκιο για να χρησιμοποιήσει το δίκτυο της Vodafone
Σήμερα όλοι οι πάροχοι καταβάλουν ενοίκιο  στον ΟΤΕ
Αλλάζει το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες.
Μπορεί σήμερα ο ΟΤΕ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του  τηλεπικοινωνιακού δικτύου, όμως πολύ σύντομα θα αποκτήσει ανταγωνιστές στο δίκτυο μεταφοράς τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
Η Vodafone έχει πλέον το πρώτο λόγο στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Κυψέλη, καθώς ανέλαβε να εκσυγχρονίσει το υπάρχον δίκτυο  όλης της περιοχής.
Τα  βασικά κέντρα όπως και κουτιά  διανομής τα γνωστά ΚΑΦΑΟ,  γνωστά ως καλούπια, από τα οποία μοιράζονται τα καλώδια δίνοντας σήμα στους χρήστες.
Η Vodafone θα αναλάβει να αναμορφώσει όλο το δίκτυο με την τοποθέτηση οπτικής ίνας και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα  στις τηλεπικοινωνίες έχοντας ως δεδομένο τις υψηλές ταχύτητες internent.
Επίσης η Vodafone ανέλαβε και την περιοχή της Φρεατίδας στον Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Vodafone ανέλαβε τις δύο περιοχές με άδεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου καθώς οι πελάτες της  εταιρείας ήταν πιο πολλοί αριθμητικά έναντι του ΟΤΕ.
Η Vodafone σε διάστημα 2 ετών θα πρέπει να έχει υλοποιήσει τηντοποθέτηση οπτικής ίνας στις δύο περιοχές.
Με την ολοκλήρωσης της επένδυσης ο ΟΤΕ θα πληρώνει ενοίκιο στο δίκτυο της Vodafone με αποτέλεσμα να αντιστραφούν οι ρόλοι.
Σήμερα  όλοι οι πάροχοι καταβάλουν ενοίκιο στον ΟΤΕ,  το οποίο διαμορφώνεται στα 8 ευρώ ανά γραμμή.
Στο επόμενο διάστημα ο ισχυρός ΟΤΕ θα πληρώνει ενοίκιο στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, οι οποίοι όμως σήμερα διαμορφώνουν τιμολόγια πιο ελκυστικά  σε σχέση με τον βασικό πάροχο τον ΟΤΕ.
Να σημειωθείότι στο χαρτοφυλάκιο όλων των παρόχων, το internet είναι βασική πηγή εσόδων.
Τέλος να σημειωθεί ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο εξαιτίας και της χαμηλής ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων που προσφέρουν  οι εταιρείες.
Ο τζίρος από το ηλεκτρονικό εμπόριο στην ΕΕ αγγίζει το 25% ενώ στην Ελλάδα είναι μόλις 1,7%.

(πρώτη ενημέρωση 27 Μαρτίου 2017, 08:31)
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS