Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν μπορούμε να κλείσουμε τη συμφωνία με οποιουσδήποτε όρους – Ρεαλιστικό το κλείσιμο εντός Απριλίου

Κατρούγκαλος: Δεν μπορούμε να κλείσουμε τη συμφωνία με οποιουσδήποτε όρους – Ρεαλιστικό το κλείσιμο εντός Απριλίου
Υπάρχει η πρόθεση και στην Ευρώπη να τελειώνουμε υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Την θέση ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος να κλείσει εντός του Απριλίου η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί μια συμφωνία με οποιουσδήποτε όρους.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του καθηγητής Π. Λιαργκόβα ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης προκαλεί ζημιά στην οικονομία ο κ.Κατρούγκαλος παραδέχθηκε πως η τοποθέτηση αυτή είναι ορθή.
«Είναι αλήθεια ότι κάθε λεπτό καθυστέρησης είναι κακό για την οικονομία, αναχαιτίζει αυτήν την ανοδική ορμή που έχει αναπτύξει η ελληνική οικονομία.
Η καθυστέρηση δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα..
Από εκεί και μετά, είναι προφανές ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε μας.
Δεν μπορούμε να κλείσουμε με οποιουσδήποτε όρους, με όρους που επιδεινώνουν τη λιτότητα και την κατάσταση του μέσου εργαζομένου στην Ελλάδα» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κατρούγκαλος.
Αναφερόμενος στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως «είναι ρεαλιστικό να ολοκληρώσουμε τον Απρίλιο, γιατί πέραν της 7ης Απριλίου που έχουμε το Eurogroup, έχουμε στις 23 Απριλίου την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
«Υπάρχει η πρόθεση και στην Ευρώπη να τελειώνουμε.
Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε έναν έντιμο συμβιβασμό, γιατί προφανώς μία καλύτερη συμφωνία τον Ιούνιο δεν θα είναι καλύτερη από το να κλείσουμε τώρα σε κάτι που μπορούμε να το αποδεχθούμε» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης