Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Πρέπει να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα – Εφικτή η συμφωνία στις 7/4/2017

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Πρέπει να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα – Εφικτή η συμφωνία στις 7/4/2017
«Θα έχουμε staff level agreement ως τη μεθεπόμενη Παρασκευή (7/4)»
Οι θεσμοί πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα για να κλείσει η τεχνική συμφωνία για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, υποστήριξαν πηγές του υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας παράλληλα πως το EWG της ερχόμενης Πέμπτης δεν είναι τόσο κρίσιμο όσο το Eurogroup της 7ης Απριλίου 2017.
Σε ό,τι αφορά το Δ.Ν.Τ., οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το πρόγραμμα (Letter of Intent, Memorandum of Economic and Financial Policies, MEFP) με το Ταμείο θα «κουμπώνει χρονικά» με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (σ.σ. άρα και το πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ. θα ολοκληρώνεται στα μέσα του 2018), ενώ παραδέχθηκαν ότι το MEFP είναι πιο εύκολο, δεν έχει τόσα πολλά θέματα, καθώς το ΔΝΤ «δεν είναι control freaks όπως οι Ευρωπαίοι που βάζουν τόσα πολλά θέματα».
«Θα έχουμε staff level agreement ως τη μεθεπόμενη Παρασκευή (7/4).
Μόνο ένα πολύ μικρό θέμα στα εργασιακά παραμένει ανοικτό», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, χωρίς ωστόσο να σχολιάσουν για το ύψος αφορολογήτου.
Το Ταμείο μέχρι τώρα, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το εάν και πως θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα παρ’ ότι δηλώνει «δεσμευμένο».
Το θέμα της διάρκειας του προγράμματος με το Δ.Ν.Τ. θεωρείται φλέγον, καθώς παραδοσιακά το Ταμείο δεν μπαίνει σε προγράμματα διάρκειας μικρότερης των τριών ετών.
Παρ’ ότι μπορεί στο παρελθόν οι δύο εκδοχές του Μνημονίου (MoU με τους Ευρωπαίους και MEFP με το Δ.Ν.Τ.) είναι σχεδόν πανομοιότυπες στις δεσμεύσεις, η αλήθεια είναι ότι της Ε.Ε είναι πιο αναλυτικό.
Τα μέτρα όμως που απαιτεί το Δ.Ν.Τ. δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πιο σκληρά

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης