Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Ο γεωπολιτικός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωπαϊκή αγορά χρέους, σύμφωνα με το 77% των επενδυτών

Fitch: Ο γεωπολιτικός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωπαϊκή αγορά χρέους, σύμφωνα με το 77% των επενδυτών
Σε ό,τι αφορά  στο Brexit, το 47% των ερωτηθέντων αναμένει η τελική συμφωνία να περιλαμβάνει πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά
Ο γεωπολιτικός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές αγορές χρέους το αμέσως επόμενο 12μηνο, σύμφωνα με το 77% των επενδυτών (διαχειρίζονται συνολικά 5,8 τρισ. ευρώ!) που συμμετείχε στην έρευνα του οίκου αξιολόγησης Fitch.
Αυτή είναι η 4η συνεχόμενη έρευνα της Fitch για την Ευρώπη, στην οποία οι ερωτηθέντες αναγνωρίζουν ως μεγαλύτερη απειλή τα γεωπολιτικά.
Σε δεύτερη μοίρα για τους επενδυτές, με 48%, η μείωση της έντασης ή η κατάργηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την Ε.Κ.Τ.
Με τον όρο γεωπολιτικά, την συγκεκριμένη περίοδο για την Ευρώπη εννοούνται η επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., αλλά και οι εκλογικές διαδικασίες σε ορισμένες χώρες, όπου είναι ιδιαίτερα πιθανό να κερδίσουν λαϊκιστές.
Επίσης, υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος επέκτασης, στην Ευρώπη, των πολιτικών προστατευτισμού της αμερικανικής κυβέρνησης, υπό τον Donald Trump.
Σε ό,τι αφορά ειδικά στο Brexit, το 47% των ερωτηθέντων αναμένει η τελική συμφωνία, έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, να περιλαμβάνει πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά.
Το 29% αναμένει συμφωνία, αλλά χωρίς πρόσβαση στην αγορά του μπλοκ, ενώ το 18% πιστεύει ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία τα επόμενα δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης