Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Φαβορί ο Macron, αλλά μαθηματικά η Le Pen έχει ελπίδες - «Κλειδί» οι αναποφάσιστοι

tags :
Nomura: Φαβορί ο Macron, αλλά μαθηματικά η Le Pen έχει ελπίδες - «Κλειδί» οι αναποφάσιστοι
Το βασικό σενάριο της Nomura προβλέπει εκλογή Macron, ωστόσο λόγω του υψηλού ποσοστού των αναποφάσιστων δεν μπορεί να αποκλειστεί μια επικράτηση της Marine Le Pen

Η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, αν και οι πιθανότητες είναι μικρές, εκτιμούν οι αναλυτές της Nomura.
Όπως τονίζουν, η Le Pen έχει μαθηματικές πιθανότητες να κερδίσει και στον β΄γύρο της 7ης Μαΐου και να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.
«Μόλις ένα μήνα πριν τον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών, Macron και Marine Le Pen δίνουν μάχη σώμα με σώμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μ. Macron έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τον β΄γύρο με 60%.
Ωστόσο μαθηματικά δεν μπορεί να αποκλειστεί μια νίκη της Marine Le Pen.
Για να πετύχει όμως αυτή τη δύσκολη αποστολή πρέπει να πείσει τους ψηφοφόρους που έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν στον β΄γύρο ή παραμένουν αναποφάσιστοι,  να προσέλθουν στις κάλπες.
Η προσέλκυση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς η αποχή ή το λευκό, αποτελούν από μόνα τους μια ψήφο διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού συστήματος.
Το βασικό σενάριο της Nomura προβλέπει εκλογή Macron, ωστόσο λόγω του υψηλού ποσοστού των αναποφάσιστων δεν μπορεί να αποκλειστεί μια επικράτηση της Marine Le Pen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης