Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron: Η Μεγάλη Βρετανία ήταν πάντοτε ένα απρόθυμο και άστατο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Cameron: Η Μεγάλη Βρετανία ήταν πάντοτε ένα απρόθυμο και άστατο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας ευελπιστεί ότι το Λονδίνο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Βρυξέλλες σε θέματα ασφαλείας
Στο γεγονός ότι το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 ήταν η "σωστή" κίνηση που όφειλε να πράξει, αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, David Cameron, ο οποίος παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι η χώρα ήταν πάντοτε ένα "απρόθυμο" μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, ο Cameron τόνισε πως το εν λόγω ζήτημα είχε "δηλητηριάσει" την βρετανική πολιτική για αρκετά χρόνια, καθώς και ότι "σωστό" το ότι η Theresa May εκτελεί πλέον "τη βούληση του λαού".
"Θεωρώ ότι έπραξα σωστά με το να διεξάγω το δημοψήφισμα γιατί αυτό το θέμα δηλητηρίαζε την βρετανική πολιτική εδώ και χρόνια, και ενώ είχε προαναγγελθεί δεν το χε πραγματοποιήσει κανείς", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Cameron σε ομιλία που πραγματοποίησε στην Ουκρανία.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι το Λονδίνο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Βρυξέλλες τόσο σε θέματα ασφαλείας, όσο και σε άλλους τομείς, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι "ενώ εγκαταλείπουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν εγκαταλείπουμε την Ευρπώπη".
Επιπλέον, ο Cameron παραδέχθηκε ότι η Μεγάλη Βρετανία ήταν πάντοτε ένα "απρόθυμο και άστατο" μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όπως τόνισε "ήμασταν στην ΕΕ για λόγους κοινής ωφέλειας και όχι λόγω συναισθήματος".
"Ήμασταν εκεί για το εμπόριο και για τη συνεργασία, και σκέφτηκα ότι θα ήταν σωστό να παραμείνουμε, επειδή ήθελα περισσότερο εμπόριο και περισσότερη συνεργασίας", υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
"Όπως και να έχει η άλλη πλευρά κέρδισε το δημοψήφισμα και οφείλουμε να πορευθούμε με το Brexit", καταλήγει ο Cameron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης