Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Παραγωγικό το υπουργείο Εξωτερικών - Αντιπαλεύει τη διαφθορά και τις σπατάλες

Κοτζιάς: Παραγωγικό το υπουργείο Εξωτερικών - Αντιπαλεύει τη διαφθορά και τις σπατάλες
«Έχουμε εντοπίσει ένα ποσό γύρω στα 14 εκατ. ευρώ»
«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδεικνύει ότι είναι, πολύπλευρα, ένα παραγωγικό υπουργείο που αντιπαλεύει τη διαφθορά και κάθε είδους προσπάθεια να γίνει σπατάλη στα χρήματα του Δημοσίου», υποστήριξε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή τα κονδύλια της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ που ανακτήθηκαν.
«Είμαστε σε μία πορεία να ανακτήσουμε κονδύλια.
Έχουμε εντοπίσει ένα ποσό γύρω στα 14 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.
Σε ό,τι αφορά στη σημερινή (31/3) Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ανάγκη δημιουργίας μίας «κουλτούρας συμβιβασμού και συναίνεσης» στα Δυτικά Βαλκάνια.
«Συζητήσαμε για ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη και στην εγγύτερη περιοχή.
Από τη δική μας πλευρά, μιλήσαμε για την ανάγκη να φτιαχτούν δομές σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.
Στις παρεμβάσεις μας συζητήσαμε για την αστάθεια που υπάρχει, ιδιαίτερα στα Δυτικά Βαλκάνια, και τόνισα ότι είναι απαραίτητο να διδαχθούν, όλες οι πλευρές, αυτό που εγώ ονομάζω κουλτούρα συμβιβασμού και συναίνεσης.
Συζητήσαμε και για το ουκρανικό πρόβλημα και είχαμε για πρώτη φορά την παρουσία του νέου Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στο ίδιο το ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης