Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Αυστραλία ενισχύει τους ελέγχους ασφαλείας στις πτήσεις από τη Μέση Ανατολή

Reuters: Η Αυστραλία ενισχύει τους ελέγχους ασφαλείας στις πτήσεις από τη Μέση Ανατολή

Eπιβάτες από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα ελέγχονται από συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών
Η Αυστραλία θα διενεργεί πρόσθετους ελέγχους σε επιβάτες που έρχονται με απευθείας πτήσεις από χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία της Μέσης Ανατολής για να αποσοβήσει απειλές για την ασφάλεια, μεταδίδει το Reuters.
Οι νέοι κανονισμοί ακολουθούν παρόμοια μέτρα που εισήγαγαν η Βρετανία και οι ΗΠΑ, αλλά δεν περιλαμβάνουν απαγορεύσεις ηλεκτρονικών συσκευών στις καμπίνες των επιβατικών πτήσεων.
"Ως ανταπόκριση στην εθνική ασφάλεια, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έκανε κάποιες προληπτικές αλλαγές και έδωσε οδηγίες στις αεροπορικές εταιρίες για να εφαρμόζουν νέα πρωτόκολλα από την επόμενη εβδομάδα" ανέφερε ο Αυστραλός υπουργός Μεταφορών Darren Chester.
"Συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών θα τίθενται σε λειτουργία για τυχαία επιλεγμένους επιβάτες και τις αποσκευές τους, ενώ οι έλεγχοι μπορεί να περιλαμβάνουν και το σκανάρισμα ηλεκτρονικών συσκευών".
Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα αφορούν επιβάτες που θα ταξιδεύουν από την Ντόχα του Κατάρ, το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Οι αεροπορικές εταιρίες που θα επηρεαστούν από τα νέα μέτρα είναι οι Qantas και Gulf carriers Etihad και Emirates και Qatar Airways.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης