Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί σε εργασιακά και ΔΕΗ - Αιχμές κατά ΝΔ, Σημίτη, Στουρνάρα

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί σε εργασιακά και ΔΕΗ - Αιχμές κατά ΝΔ, Σημίτη, Στουρνάρα
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε τον Ευκλ. Τσακαλώτο λέγοντας οτι στηρίζει την προσπάθεια της διαπραγματευτικής ομάδας 
Επί πέντε ώρες συνεδρίαζε σήμερα 1η Απριλίου 2017, η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή των υπουργών Σταθάκη, Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου καταλήγοντας στο ότι «η κυβέρνηση δεν θα υπαναχωρήσει στα εργασιακά και στην απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε:
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει «την προσπάθεια της διαπραγματευτικής ομάδας και της ελληνικής κυβέρνησης για μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, κοινωνικά βιώσιμη και ταυτόχρονα συνολική σε ότι αφορά την απομείωση του χρέους, με βιώσιμα πλεονάσματα που θα δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής σελίδας στην οικονομία και οριστικής εξόδου της χώρας από τη κρίση».
Ως απάντηση σε ΝΔ, Κώστα Σημίτη και Γιάννη Στουρνάρα (χωρίς να τους κατονομάζει) η Πολιτική Γραμματεία έκανε λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια της εγχώριας συμμαχίας των προθύμων, που τις τελευταίες μέρες ανασύρει μέχρι και τα φαντάσματα του παλιού πολιτικού συστήματος, όσους έχουν εδώ και χρόνια καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, με φανερό και μοναδικό στόχο το μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ, την πτώση της κυβέρνησης και την με κάθε τρόπο παλινόρθωση του πελατειακού κράτους των σκανδάλων και της διαφθοράς, αλλά κυρίως την επιστροφή του πιο σκληρού αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού, θα πέσει στο κενό» και προσθέτει επ' αυτού:
«Ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά ποιοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και αποδέχθηκαν τη λεηλασία, ούτε παραγνωρίζει ποιοι τώρα αγωνίζονται για την ανόρθωση της χώρας δίνοντας σκληρή μάχη εν μέσω δυσμενών συσχετισμών για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων».
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται στο ίδιο ανακοινωθέν:
1. Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης βαραίνουν αποκλειστικά και μόνον, όσους συνεχίζουν να θέτουν παράλογες απαιτήσεις στο τραπέζι και δεν σέβονται όσα έχουν οι ίδιοι συμφωνήσει.
2.Δεν υποχωρούμε από τη θέση μας για επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, και ιδίως από την προσπάθειά μας για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Ταυτόχρονα, υπερασπιζόμαστε τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.
3.Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, στη γραμμή του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού, υιοθετεί όλη την επιχειρηματολογία της πιο σκληρής πλευράς των δανειστών, και επιδιώκει την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και, γενικότερα, την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους.
Αύριο Κυριακή (2/4) ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνατήσεις με τους αρμόδιου υπουργούς για τα συγκεκριμένα θέματα στο Μέγαρο Μαξίμου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS