Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Εθνικό χρέος η διατήρηση και ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας

Παυλόπουλος: Εθνικό χρέος η διατήρηση και ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας
«Οφείλουμε, επιπλέον, ν' αξιοποιούμε στην Ελλάδα όλο το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε»
Η διατήρηση και ενίσχυση της εξωστρέφειας αποτελεί «εθνικό χρέος», καθώς μόνον υπό αυτόν τον όρο η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει και ν' αναδειχθεί αντάξια της μεγάλης εθνικής μας κληρονομιάς, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Ελλάδα και Εξωστρέφεια είναι έννοιες αρρήκτως συνδεδεμένες.
Και τούτο διότι η εξωστρέφεια αποτελεί, ανά τους αιώνες, συστατικό στοιχείο του DNA των Ελλήνων», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη συζήτησης στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Η Ελλάδα της εξωστρέφειας», στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη
Επισήμανε ότι η πορεία της Ελλάδας είναι μια ατέρμονη «Οδύσσεια» και την Ελλάδα της εξωστρέφειας τιμούν σήμερα από την μια πλευρά οι Έλληνες της Διασποράς, που διαπρέπουν ανά τον κόσμο, και, από την άλλη πλευρά, Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και αποτελούν παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση και πρόσθεσε:
«Υπό τ' ανωτέρω δεδομένα, η διατήρηση αλλά και ενίσχυση της εξωστρέφειας είναι υπαρξιακό διακύβευμα για την Ελλάδα.
Με την έννοια ότι η Ελλάδα μόνον υπό όρους εξωστρέφειας μπορεί να υπάρξει και ν' αναδειχθεί αντάξια της μεγάλης Εθνικής μας Κληρονομιάς.
Για να καταστεί τούτο εφικτό -πράγμα το οποίο συνθέτει ένα Εθνικό μας, κυριολεκτικώς,» επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Χρέος- δεν αρκεί η εμβληματική διάκριση των Ελλήνων που ξενιτεύονται.
Οφείλουμε, επιπλέον, ν' αξιοποιούμε στην Ελλάδα όλο το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, αναγνωρίζοντας σε καθέναν αυτό που του αναλογεί και ανοίγοντάς του τον δρόμο για ν' αναπτύξει ελευθέρως την προσωπικότητά του», συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης