Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρωσία - Απώλειες 0,49% του Stoxx Europe 600

Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρωσία - Απώλειες 0,49% του Stoxx Europe 600
Μεγάλες απώλειες 1,35% κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, ιδιαίτερα λόγω της διαπίστωσης ελλείμματος στις προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων της ισπανικής τραπέζης Banco Popular
Πτώση κατέγραψαν οι κύριοι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στον απόηχο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που προκάλεσε συναγερμό σε όλες τις ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας.
Ο πανευρωπαϊκός κλάδος των χημικών κατέγραψε τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη (+0,24%), ιδιαίτερα μετά την είδηση στη Γερμανία, ότι ο πρόεδρος του μεγάλου ομίλου βιομηχανικών αερίων Linde είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα δικαιώματα ψήφου του για να εγκριθεί η συγχώνευση 65 δισ. δολαρίων με τον ανταγωνιστικό αμερικανικό όμιλο Praxair.
Μεγάλες απώλειες 1,35% κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, ιδιαίτερα λόγω της διαπίστωσης ελλείμματος στις προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων της ισπανικής τραπέζης Banco Popular.
Τελικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε κατά 0,49% - για να περιοριστεί σε 379,29 μονάδες - με τον Europe Dow να υποχωρεί κατά 1,14% στις 1.648,34 μονάδες.
Ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραψε πτώση 0,45%, με τον γαλλικό CAC 40 να υποχωρεί ακόμα περισσότερο, κατά 0,71%.
Απώλειες 1,22% υπέστη ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να καταγράφει και αυτός ευμεγέθεις απώλειες 1,32%.
Πτώση κατέγραψε και ο δείκτης FTSE 100 του βρετανικού χρηματιστηρίου, για να υποχωρήσει κατά 0,55%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης