Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Στηρίζουμε την Ελλάδα - Ακόμα και σε περίοδο κρίσης, γίνονται πράξη έργα-παρακαταθήκες

Κομισιόν: Στηρίζουμε την Ελλάδα - Ακόμα και σε περίοδο κρίσης, γίνονται πράξη έργα-παρακαταθήκες
«Στην Ελλάδα της κρίσης, η επένδυση στις υποδομές σημαίνει τροφοδότηση της ελληνικής αγοράς με χρήμα»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την Ελλάδα, πέρα από μνημόνια και σχετικές υποχρεώσεις, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, κ. Πάνος Καρβούνης, με αφορμή και την επίσκεψη της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, κας Corina Crețu, στη χώρα μας.
«Η επίσκεψη της Corina Crețu αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την Ελλάδα, πέρα από μνημόνια και σχετικές υποχρεώσεις.
Ακόμα και σε περίοδο κρίσης, έργα-παρακαταθήκες, όπως ο νέος αυτοκινητόδρομος στα Τέμπη που θα δοθεί στην κυκλοφορία παρουσία της, συνεχίζουν να γίνονται πράξη, με ευρωπαϊκή στήριξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρβούνης, υπενθυμίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 1,3 δισ. ευρώ για να ολοκληρωθούν, πανελλαδικά, δέκα μεγάλα έργα μεταφορών και περιβάλλοντος, ενώ μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων χρηματοδοτούνται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού μας όλον τον χρόνο.
«Στην Ελλάδα της κρίσης, η επένδυση στις υποδομές σημαίνει τροφοδότηση της ελληνικής αγοράς με χρήμα και κατ' επέκταση με θέσεις εργασίας και δυνατότητες ανάπτυξης», εκτίμησε.
Η επίσκεψη της κας Crețu εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης που εγκαινίασε τον Μάρτιο του 2017 ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, με τη Λευκή Βίβλο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης