Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο Στουρνάρας αντί να ασκεί κριτική, ας συμβάλλει στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης

Παπαδημούλης: Ο Στουρνάρας αντί να ασκεί κριτική, ας συμβάλλει στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης
«Άλλο να είναι υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και άλλο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας»
Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, δίνουν τα στελέχη πρώτης γραμμής του κυβερνώντος κόμματος.
«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά ανεξάρτητος δεν σημαίνει και ανεξέλεγκτος», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
«Αυτό που θα ήθελα να πω στον κ. Στουρνάρα είναι, με κάθε σεβασμό απέναντι στον θεσμικό του ρόλο, ότι είναι άλλο να είναι υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και άλλο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας και αυτή τη διάκριση πρέπει ο ίδιος να βρει έναν τρόπο να την κάνει σαφή», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης.
Ο επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα, «αντί να κάνει κριτική προς την κυβέρνηση, σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο, να συμβάλλει ώστε η ΕΚΤ, που είναι η προϊστάμενη αρχή του, να είναι εποικοδομητική και θετική στη γρήγορη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, προκειμένου η Ελλάδα να ενταχθεί το ταχύτερο δυνατόν στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης».
Κατά τα άλλα ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε, πως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης οφείλεται στις παράλογες απαιτήσεις που έχουν μπει στο τραπέζι από το ΔΝΤ και το Βερολίνο.
Ο κ. Παπαδημούλης είπε πως πλέον ήρθε η ώρα τα λόγια να γίνουν πράξεις και πως θα πρέπει να έχουμε τεχνική συμφωνία πριν την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.
Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη «να ολοκληρωθεί το πακέτο, ώστε το αργότερο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου να έχουν “κλείσει” τα πάντα, να πάρει τη δόση-μαμούθ που περιμένει η ελληνική πλευρά και να μπούμε σε μια περίοδο με σαφή δημοσιονομικό ορίζοντα, ανάπτυξη της οικονομίας και ανάκαμψη της χώρας, για να τελειώνουμε με τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018» υπογράμμισε.
Αναφερθείς στην αντιπολίτευση είπε:
«Από την πρώτη μέρα που εξελέγη η κυβέρνηση Τσίπρα ορισμένοι δεν λένε να σεβαστούν την ιδέα της λαϊκής κυριαρχίας και απεργάζονται το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.
Έχασαν αρκετές φορές, θα χάσουν και πάλι».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης