Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμμαχία Bosch - Daimler για την ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων και ρομποτικών ταξί μέχρι το 2020

Συμμαχία Bosch - Daimler για την ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων και ρομποτικών ταξί μέχρι το 2020
Η παγκόσμια αγορά για προηγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης και για αυτόνομα οχήματα αναμένεται να αναπτυχθεί από 3 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2015, σε 96 δισ. δολάρια το 2025 και σε 290 δισ. δολάρια το 2035
Συμμαχία με τη γερμανική Bosch για την ανάπτυξη αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων με στόχο την επιτάχυνση δημιουργίας ρομποτικών ταξί, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 η Daimler, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης στον κόσμο (γερμανικής) αυτοκινητο-βιομηχανίας πολυτελών οχημάτων Mercedes-Benz.
Η κίνηση της Daimler να συνεργαστεί με τον μεγαλύτερο προμηθευτή μερών αυτοκινήτων στον πλανήτη με σκοπό τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων, πρακτικά βάζει τέλος στις προσπάθειές της να αναπτύξει με ίδιες δυνάμεις αντίστοιχα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Daimler, η Bosch πρόκειται να αναπτύξει μεταξύ άλλων ειδικό λογισμικό και αλγορίθμους που αποτελούν απαραίτητα στοιχεία κίνησης των αυτόνομων οχημάτων.
Η Daimler εκτιμά, ότι το σύστημα αυτόνομης κίνησης που θα αναπτύξει από κοινού με την Bosch θα είναι έτοιμο στις αρχές της επόμενης δεκαετίας (στις αρχές 2020).
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, η παγκόσμια αγορά για προηγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης και για αυτόνομα οχήματα αναμένεται να αναπτυχθεί από 3 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2015, σε 96 δισ. δολάρια το 2025 και σε 290 δισ. δολάρια το 2035.
Επισημαίνεται, ότι η συμμαχία Bosch-Daimler θα βασιστεί σε υψηλής ευκρίνειας συστήματα χαρτών που θα παρέχει η εταιρεία χαρτογράφησης HERE, η οποία ανήκει από κοινού στις BMW, Mercedes, Audi και Intel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης