Παππάς: Κωλυσιεργία και μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ υπονομεύουν την ανάπτυξη - Συμφωνία στο πλαίσιο της εντολής

Παππάς: Κωλυσιεργία και μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ υπονομεύουν την ανάπτυξη - Συμφωνία στο πλαίσιο της εντολής
Ο υπουργός κατηγόρησε τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι κινήθηκε εκτός του θεσμικού του ρόλου και σημείωσε πως «αν επιλέγει να ταυτίζεται με το ΔΝΤ ή και να υπερασπίζεται το έργο του ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, θα παίρνει απαντήσεις»
«Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα κλείσει η αξιολόγηση... Δεν έχουμε εντολή να μην κλείσουμε συμφωνία», δήλωσε σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατηγορώντας το ΔΝΤ για κωλυσιεργία.
Μιλώντας απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», επιβεβαίωσε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, ενώ σε ερώτηση για το πολιτικό κόστος που θα έχει η συμφωνία, είπε ότι προσμετράται αλλά είναι μεγαλύτερο το κόστος από τη μη συμφωνία.
Ο Παππάς τόνισε, ότι η κυβέρνηση έχει δώσει «τιτάνια μάχη να μετακινηθεί το όριο από τις απαράδεκτες απαιτήσεις του ΔΝΤ για άμεσα μέτρα 2% σε 0%, καθώς μαζί με τα μέτρα θα ληφθούν και αντίμετρα... Για κάθε ευρώ μέτρων, θα ληφθούν ισοδύναμα αντίμετρα», όπως τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας, ότι «στη Βουλή θα ψηφιστούν μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα», όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία.
Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι η κωλυσιεργία και τα μέτρα λιτότητας που ζητούσε το ΔΝΤ υπονομεύουν την ανάπτυξη και απέκρουσε τα περί ευθυνών και για την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «το ΔΝΤ κατηγορείται ανοικτά και από Ευρωπαίους ότι κωλυσιεργεί», επαναλαμβάνοντας τη ρήση του πρωθυπουργού περί «μετακίνησης του γκολπόστ».
Ο Παππάς εκτίμησε εμφατικά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαρροών βουλευτών της συμπολίτευσης στην ψηφοφορία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο διαφωνιών καθώς η συμφωνία θα κινείται στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι αν υπάρξουν διαφωνίες θα πρέπει να παραδοθούν οι έδρες λέγοντας «όλοι έχουμε εκλεγεί με λίστα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας».
Ο υπουργός κατηγόρησε τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι κινήθηκε εκτός του θεσμικού του ρόλου και σημείωσε πως «αν επιλέγει να ταυτίζεται με το ΔΝΤ ή και να υπερασπίζεται το έργο του ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, θα παίρνει απαντήσεις».
Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη στάση της ΝΔ, λέγοντας ότι έχει μεταβληθεί σε κατήγορο της Κομισιόν.
Ερωτηθείς εάν πήγε στο νησί Μαργαρίτα στο ταξίδι του στην Κολομβία το 2013 με ιδιωτικό αεροσκάφος, απάντησε θετικά και συμπλήρωσε ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, απέκρουσε τα περί χρηματοδότησης από την Κολομβία και τόνισε πως ο δημοσιογράφος που είχε γράψει ανάλογα για το Podemos έχει καταδικαστεί από δικαστήριο.
Απέδωσε δε τα δημοσιεύματα σε φήμες που διαδίδει «ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης».
«Μέχρι στιγμής η μονή βεβαιωμένη χρηματοδότηση κομμάτων είναι από τη SIEMENS», σχολίασε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS