Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τις θέσεις της Ελλάδας για το μέλλον της Ευρώπης παρουσίασε ο Κατρούγκαλος στη Σουηδία

Τις θέσεις της Ελλάδας για το μέλλον της Ευρώπης παρουσίασε ο Κατρούγκαλος στη Σουηδία
Επίσης κατά τις επαφές του με συνδικάτα στη Σουηδία ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναστροφής των πολιτικών λιτότητας και την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων
Τις θέσεις της Ελλάδας για το μέλλον της Ευρώπης, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στις επαφές, που είχε, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Σουηδία. 
Οι ελληνικές προτάσεις αποσκοπούν στην εξισορρόπηση της οικονομικής και κοινωνικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον εκδημοκρατισμό της οικονομικής διακυβέρνησης, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.
Στις προτάσεις αυτές, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται η θέσπιση ενός νέου Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, με την τεχνική υποστήριξη της ΔΟΕ, η συμπερίληψη κοινωνικών στόχων και δεικτών στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, η δημιουργία ενός Eurogroup σε επίπεδο υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο καθορισμός ενός ευρωπαϊκού ελάχιστου μισθού, η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος κοινωνικής ασφάλισης κατά της ανεργίας, η αναδιαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, υπαγόμενο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου και γενικότερα η αμεσότερη ανάμειξη του τελευταίου και των εθνικών κοινοβουλίων στην οικονομική διακυβέρνηση.
Επίσης κατά τις επαφές του με συνδικάτα στη Σουηδία ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναστροφής των πολιτικών λιτότητας και την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων.  
Μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εμπορίου Ann Linde και την υπουργό Εργασίας Υiva Johansson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης