Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2017

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2017
Οι αναλυτές ανέμεναν η παραγωγή της χώρας να ενισχυθεί τον Φεβρουάριο κατά +0,5%
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (7/4) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee, λόγω πτώσης στα κεφαλαιουχικά αγαθά και στα προϊόντα διύλησης.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -1,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ενίσχυση της συνολικής παραγωγής κατά +0,5%.
Ωστόσο, οι κατασκευές στους εξοπλισμούς μεταφορών αυξήθηκαν κατά +2,3% γεγονός που βοήθησε να περιοριστεί η συνολική πτώση της βιομηχανικής παραγωγής.
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας εξέδωσε σήμερα και τα στοιχεία που αφορούν το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για τον ίδιο μήνα, όπου παρουσιάστηκε μείωση του ελλείμματος σε σχέση με τον Ιανουάριο, λόγω της αύξησης των εξαγωγών στον τομέα των αεροπλάνων.
Αναλυτικότερα, το έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 3,6 δισ. ευρώ, έναντι 5,8 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ την ίδια στιγμή το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου διαμορφώθηκε στα 6,6 δισ. ευρώ, έναντι 8,1 δισ. ερυρώ τον Ιανουάριο του 2017.
Η εν λόγω πτώση του ελλείμματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των εξαγωγών στα αεροπλάνα της Airbus, τα φαρμακευτικά προϊόντα, καθώς και τα προϊόντα στον τομέα της πληροφορικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης