Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Το συριακό καθεστώς φέρει την πλήρη ευθύνη για την επίθεση των ΗΠΑ

Stoltenberg (Γ.Γ. ΝΑΤΟ): Το συριακό καθεστώς φέρει την πλήρη ευθύνη για την επίθεση των ΗΠΑ
Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας τάχθηκε υπέρ της επίθεσης της Ουάσινγκτον, τονίζοντας ότι στηρίζει "όλες τις διεθνείς προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη ειρήνης στη Συρία"
Υπέρ της επίθεσης των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση της Συρίας τάχθηκε σήμερα (7/4) ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Jens Stoltenberg, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα, τονίζοντας ότι το συριακός καθεστώς φέρει την πλήρη ευθύνη για την εν λόγω εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Stoltenberg, "το συριακό καθεστώς φέρει την πλήρη ευθύνη για την εξέλιξη αυτή", διευκρινίζοντας παράλληλα ότι "το ΝΑΤΟ έχει καταδικάσει επανειλημμένα τη συνεχιζόμενη χρήση των χημικών όπλων από τη Συρία, ως σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων και συμφωνιών".
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Συμμαχίας κατέστησε σαφές ότι "οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη, δε μπορεί να μένει αναπάντητη, και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν", ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την εν λόγω κίνηση ως "απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια".
"Το ΝΑΤΟ στηρίζει όλες τις διεθνείς προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη ειρήνης και πολιτικής λύσης στη Συρία", καταλήγει ο Stoltenberg.
Την επίθεση των ΗΠΑ χαιρέτισε και ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, ο οποίος τόνισε ότι με ανάλογες δράσεις σαν αυτές των ΗΠΑ θα σταλθεί ένα ισχυρό μήνυμα που θα εντείνει τις κόκκινες γραμμές και θα στηρίξει τα λόγια με πράξεις.
"Αυτή η προειδοποίηση θα ακουστεί πολύ πέρα από τη Δαμασκό", υπογραμμίζει ο Rasmussen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης