Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Διευρύνθηκε κατά +18% το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Φεβρουάριο 2017

Ιαπωνία: Διευρύνθηκε κατά +18% το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Φεβρουάριο 2017
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων
Κατά +18% διευρύνθηκε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην Ιαπωνία, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (10/4) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, τα κέρδη της χώρας από το διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις διαμορφώθηκαν σα 2,814 δισ. γεν (25,3 δισ. δολ.) την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι του Nikkei ανέμεναν το πλεόνασμα να διαμορφωθεί στ 2.608 τρισ. γεν.
Σε ότι αφορά το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών, η χώρα εμφάνισε πλεόνασμα ύψους 1,013 τρισ. γεν, το οποίο μεταφράζεται σε "άλμα" του +79% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω ανάκαμψης της παγκόσμιας ζήτησης.
Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών κερδών της Ιαπωνίας φαίνεται ότι προέρχεται από τις ΗΠΑ, καθιστώντας τη χώρα της Άπω Ανατολής ως βασικό στόχο του Trump στην προσπάθειά του να μειώσει το εμπορικό έλλειμα της χώρας του.
Υπενθυμίζουμε ότι ο αμερικανός πρόεδρος ασκεί πιέσεις προς διάφορες χώρες του εξωτερικού προκειμένου να αγοράζουν περισσότερα αμερικανικά προϊόντα, γεγονός που θα ωφελήσει το εμπορικό ισοζύγιο της Ουάσινγκτον.
Πλέον, το βλέμμα τον επενδυτών στρέφεται στον οικονομικό διάλογο μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, με τις συζητήσεις να περιλαμβάνουν πιθανότατα και το κομμάτι της εμπορικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης