Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συνάντηση ΕΕΤ με τον Πάνο Καμμένο – Στο επίκεντρο οι προκλήσεις του τραπεζικού κλάδου

Συνάντηση ΕΕΤ με τον Πάνο Καμμένο – Στο επίκεντρο οι προκλήσεις του τραπεζικού κλάδου
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις σύγχρονες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στους γενικότερους σχεδιασμούς του
Συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) είχε σήμερα, 10 Απριλίου 2017, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Καραμούζης, ο Αντιπρόεδρος, κ. Βασίλειος Ράπανος, η Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ελένη Τζάκου-Λαμπροπούλου και η Γενική Γραμματέας κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε στις σύγχρονες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στους γενικότερους σχεδιασμούς του, καθώς επίσης και στις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Η ΕΕΤ με τη σειρά της, αφού έκανε τον απολογισμό των θετικών αποτελεσμάτων του 2016, τα οποία πρόσφατα δημοσίευσαν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες και ιδίως την επιστροφή του κλάδου σε κερδοφορία, τη διατήρηση υψηλών δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς επίσης στη συμβολή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στη διάδοση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και στην πάταξη της φοροδιαφυγής, επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος καθώς επίσης και τις προσδοκίες του για ανάκαμψη της οικονομίας.
Επισημάνθηκε ειδικότερα η ανάγκη να ολοκληρωθεί, άμεσα, το νομοθετικό έργο, που αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (εξωδικαστικός συμβιβασμός) και την ηλεκτρονική διεξαγωγή των πλειστηριασμών, ώστε οι τράπεζες να προστατεύσουν τις πράγματι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών και να χρηματοδοτήσουν την υγιή επιχειρηματικότητα.
Ρητές αναφορές έγιναν ακόμη στην ανάγκη να υπάρξει ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον, καθώς επίσης και σταθεροί, φιλικοί στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία φορολογικοί συντελεστές, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης