Διεθνή

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη πτώση -0,3% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2017

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη πτώση -0,3% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2017
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν η παραγωγή του βιομηχανικού κλάδου να καταγράψει άνοδο της τάξεως του +0,1%
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (11/4) στοιχεία της Eurostat, ενώ επί τα χείρω ήταν και η αναθώρηση που πραγματοποιήθηκε για τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Παράλληλα, τα αναθεωρημένα στοιχεία που αφορούν τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους έδειξαν ότι η παραγωγή αυξήθηκε μόλις κατά +0,3% έναντι ανόδου της τάξεως του +0,9% που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Σε ετήσια βάση, η παραγωγή του βιομηχανικού κλάδου ήταν αυξημένη κατά +1,2% γεγονός που αν και αποτελεί βελτίωση σε σχέση με τον +0,6% του Ιανουαρίου, παραμένει χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, στο +1,9%.
Καθοριστικός λόγος για την απροδόκητη μηνιαία πτώση αποτέλεσε η υποχώρηση της παραγωγής τόσο στον τομέα της ενέργειας, όσο και σε αυτόν των διαρκών καταναλωτικών αγαθών.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην Ιρλανδία, και συγκεκριμένα στο -15,5%, ενώ στον αντίποδα, ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η Ελλάδα, όπου σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +11,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης