Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η ΕΕ είναι αρκετά ισχυρή για να ξεπεράσει τον κίνδυνο των λαϊκιστών

Juncker: Η ΕΕ είναι αρκετά ισχυρή για να ξεπεράσει τον κίνδυνο των λαϊκιστών
«Δεν θα υπήρχε ΕΕ χωρίς την Ιταλία, οι Βρυξέλλες δεν την εγκατέλειψαν στο προσφυγικό»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρκετά ισχυρή για να ξεπεράσει το εμπόδιο και των κίνδυνο των λαϊκιστών, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker, με αφορμή και τις επικείμενες εκλογές στη Γαλλία.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο Λουξεμβούργιος αξιωματούχος αναφέρθηκε αρχικά στην Ιταλία, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι η εγχώρια οικονομία έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της.
Όπως σημείωσε, η χώρα πλέον πραγματοποιεί βασικές μεταρρυθμίσεις, με τη βοήθεια της Ε.Ε., ενώ, σε ό,τι αφορά τα υψηλά ποσοστά των ευρωσκεπτικιστών και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, υπενθύμισε ότι το μπλοκ δεν θα υπήρχε χωρίς την Ιταλία…
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η Ε.Ε. δεν άφησε μόνες την Ελλάδα και την Ιταλία στην προσφυγική κρίση, κάνοντας λόγο για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Σχετικά με τη Γαλλία, της οποίας οι πολίτες θα προσφύγων στην κάλπη την 23η Απριλίου και την 7η Μαΐου 2017, σημείωσε πως η Ε.Ε. θα υπερκεράσει τον κίνδυνο από μία ενδεχόμενη νίκη της Marine Le Pen.
Ο κ. Juncker δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump, εκτιμώντας ότι πλέον δείχνει να σκέπτεται διπλά τις πολιτικές που είχε προαναγγείλει, ενώ επανέλαβε, με χιούμορ, την προηγούμενη δήλωσή του πως αν ο Ρεπουμπλικάνος επιδιώξει σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, τότε αυτός θα υποστηρίξει την απόσχιση του Οχάιο από τις Η.Π.Α.
Κλείνοντας, σχολίασε και την αναταραχή που επικρατεί στις σχέσεις Ε.Ε. και Μόσχας, λέγοντας πως ο Vladimir Putin είναι ένας φίλος που δυστυχώς δεν τηρέι τα καθήκοντα της φιλίας.
«Αλλά όποιος πιστεύει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας χωρίς τη Ρωσία, κάνει λάθος.
Και αυτό είναι ένα επικίνδυνο λάθος», υπογράμμισε ο κ. Juncker…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης