Τελευταία Νέα
Οικονομία

Sapin: ΔΝΤ και ΕΕ θα καταλήξουν σε μία λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα

Sapin: ΔΝΤ και ΕΕ θα καταλήξουν σε μία λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα
Ο κ. Sapin ανέφερε ότι τον «διαβεβαίωσε ξανά για την υποστήριξη» της Γαλλίας και «χαιρέτισε τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς»
Την αισιοδοξία του πως οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα καταλήξουν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μία επωφελή λύση για την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin.
«Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε, με το Δ.Ν.Τ. και τη Γερμανία, σε μια λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα και άρα την Ε.Ε. να σταθεροποιήσει την κατάσταση», δήλωσε ο κ. Sapin, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο κ. Sapin, σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ανέφερε ότι τον «διαβεβαίωσε ξανά για την υποστήριξη» της Γαλλίας και «χαιρέτισε τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς», προφανώς αναφερόμενος στη συμφωνία της Μάλτας.
Σημειώνεται ότι το Ταμείο, παρά τις πιέσεις του Βερολίνου, αρνείται να συμμετάσχει με χρηματοδότηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης ύψους 86 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι του 2015, ζητώντας να του δοθούν εγγυήσεις από τις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης