Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence (ΗΠΑ): Η κυβέρνηση Trump θα τηρήσει τη συμφωνία ΗΠΑ - Αυστραλίας για το μεταναστευτικό

Pence (ΗΠΑ): Η κυβέρνηση Trump θα τηρήσει τη συμφωνία ΗΠΑ - Αυστραλίας για το μεταναστευτικό
Αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης θα θέσει στην συμφωνία μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο στις ΗΠΑ από την Αυστραλία, η κυβέρνηση του Donald Trumb
Δέσμευση τήρησης της συμφωνίας ΗΠΑ - Αυστραλίας για το μεταναστευτικό, αλλά με αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης, διατύπωσε από την Αυστραλία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence, όπως μετέδωσε το Euronews.
Η συμφωνία με την Αυστραλία συνήφθη επί προεδρίας Ομπάμα και προβλέπει την μετεγκατάσταση 1.250 αιτούντων άσυλο στις ΗΠΑ.
«Ο πρόεδρος Τραμπ ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε απόλυτα με αυτή. Ειλικρινά, κοιτώντας πίσω στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο πρόεδρος δεν έκρυψε ποτέ την απογοήτευση του με άλλες διεθνείς συμφωνίες και ιδιαίτερα με εκείνη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν,» τόνισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν την μετεγκατάσταση των μεταναστών από κέντρα φιλοξενίας των νησιών του Νότιου Ειρηνικού, όμως οι αιτήσεις τους θα εξεταστούν με αυστηρά κριτήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης