Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Προσβλέπουμε στην ακόμη στενότερη συνεργασία Ελλάδας- Κίνας

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Προσβλέπουμε στην ακόμη στενότερη συνεργασία Ελλάδας- Κίνας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, συναντήθηκε με τον τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi
Με τον υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Yi, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παυλόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι «η εδώ παρουσία σας και για το Forum των Αρχαίων Πολιτισμών αποτελεί ένα απτό δείγμα των στενών δεσμών που υπάρχουν ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα, στην Ελλάδα και την Κίνα και ότι προσβλέπουμε στην ακόμη στενότερη συνεργασία μας, όχι μόνο για το καλό των δύο Λαών μας, αλλά στην κυριολεξία για το καλό του κόσμου».
Όπως ανέφερε ο ίδιος, «ζούμε σε μια ταραγμένη εποχή και νομίζω πως ακριβώς επειδή έχουμε αυτούς του πολιτισμούς -και η Ελλάδα και η Κίνα- μπορούμε και πρέπει να υπερασπισθούμε την ειρήνη.
Και αυτό, η Κίνα και με το μεγάλο της πολιτισμό, αλλά και με την μεγάλη οικονομική δύναμη την οποία έχει, μπορεί να το επιτύχει σε συνεργασία με τους άλλους Λαούς και τους άλλους Πολιτισμούς».
Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η  Κίνα, και εξαιτίας της παράδοσής της αλλά και εξαιτίας της μεγάλης δύναμης την οποία έχει, μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο.
«Γι αυτό και εμείς ως Ελλάδα και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξιολογούμε την συνεργασία της Κίνας πολύ σημαντική όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε πως «αυτό τον ρόλο η Κίνα ότι τον ενισχύει με την πολύ σημαντική πολιτική πρωτοβουλία την οποία έχετε πάρει για το νέο δρόμο του μεταξιού», αλλά και πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό το σηματοδοτεί και η παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα».
«Και να είστε βέβαιος ότι όταν πραγματοποιήσω κι εγώ τη δική μου επίσκεψη -και ευχαριστώ για την πρόσκληση την οποίαν μου αποστείλατε και να ευχαριστήσετε τον Πρόεδρο για την πρόσκληση αυτή-  από την πλευρά μου θα συμβάλω στο μέτρο που αναλογεί στην Ελλάδα, ώστε η συνεργία μας να επεκταθεί και προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Yi, μεταξύ άλλων ανέφερε «εκτιμούμε πολύ την ελληνική πρωτοβουλία όσον αφορά το Forum των Αρχαίων Πολιτισμών και μετά από τις κοινές προσπάθειες των δύο χωρών μας και άλλων αρχαίων πολιτιστικών χωρών.
Η πρωτοβουλία αυτή θα γίνει πραγματικότητα απόψε.
Πιστεύω ότι μέσω της επικοινωνίας μεταξύ των δύο Αρχαίων Πολιτισμών, μπορούμε να θέσουμε στα θεμέλια της φιλίας των δυο λαών μας και της σοφίας των προγόνων μας, την προσπάθεια ώστε να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων.
Και η πρωτοβουλία της μιας Ζώνης, ενός Δρόμου του Κινέζου Προέδρου κ. Xi Jinping, προήλθε ακριβώς από τα πνεύματα της αρχαίας κινέζικης φιλοσοφίας, καθώς και από τον αρχαίο δρόμο του μεταξιού που έχει το πνεύμα της Ειρήνης και της αμοιβαίας επωφελούς Συνεργασίας».
Μάλιστα, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο «για την υποστήριξή σας προς την πρωτοβουλία αυτή και τα καλά σας λόγια στον πρόεδρο του πρακτορείου Xinhua, γεγονός που έχει αυξήσει κατά πολύ τη δημοτικότητά σας στην Κίνα».
Τέλος, καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να παρευρεθεί στο Forum της Ζώνης και του Δρόμου για διεθνή συνεργασία που θα γίνει τον επόμενο μήνα.
«Πιστεύουμε ότι μέσω της στενής συνεργασίας των δύο πλευρών στο Forum, θα ενισχυθεί η συνεργασία στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης