Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Επιβάδυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία - Η μετανάστευση δεν θα διορθώσει το πρόβλημα

Bundesbank: Επιβάδυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία - Η μετανάστευση δεν θα διορθώσει το πρόβλημα
Ο ρυθμός ανάπτυξης το 2025 θα μειωθεί στο 0,75% από 1,25% που είναι σήμερα
«Ο γηράσκων πληθυσμός της Γερμανίας πιθανότατα θα απομυζήσει κάποια δύναμη από την οικονομία την επόμενη δεκαετία και η μετανάστευση δεν θα είναι αρκετή για να διορθώσει το πρόβλημα».
Αυτό είναι το μήνυμα της μηνιαίας έκθεσης της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) που κυκλοφόρησε σήμερα (24/4/2017) και εξετάζει το τι έχει στη διάθεσή της η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης, μέχρι το 2025.
Οι ερευνητές προβλέπουν ότι η δυνητική ανάπτυξη της Γερμανίας ή ο ρυθμός επέκτασης της οικονομίας θα μειωθεί στο 0,75%, από περίπου 1,25% επί του παρόντος.
Η Bundesbank εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων στην εργάσιμη ηλικία -15 έως 74- θα μειωθεί κατά σχεδόν 2,5 εκατομμύρια μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
Την ίδια περίοδο η μελέτη υποθέτει πως περισσότερα από 2 εκατομμύρια μετανάστες κατάλληλοι για εργασία θα εγκατασταθούν στη Γερμανία κατά την ίδια χρονική περίοδο.
«Η μείωση του πληθυσμού καθώς και η γήρανση του εργατικού δυναμικού στη Γερμανία θα μειώσουν σαφώς τον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε η Bundesbank.
«Επιπλέον, οι δημογραφικές αλλαγές θα περιορίσουν τη συσσώρευση κεφαλαίου και τον ρυθμό αύξησης της παραγωγικότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης