Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η αύξηση των επιτοκίων θα ζημιώσει τα ομόλογα αλλά οι αναδυόμενες αγορές θα αντέξουν

Morgan Stanley: Η αύξηση των επιτοκίων θα ζημιώσει τα ομόλογα αλλά οι αναδυόμενες αγορές θα αντέξουν
Η Morgan Stanley δίνει σύσταση «overweight» για αγορές όπως η Βραζιλία, η Κολομβία, η Ινδονησία και η Αργεντινή
Η αύξηση των επιτοκίων παγκοσμίως θα μειώσει την ελκυστικότητα των ομολόγων αλλά αυτά των αναδυόμενων αγορών μπορούν ακόμα να αποτελούν καλή επιλογή για τους επενδυτές.
Αυτό επισημαίνεται ο Michael Kushma της Morgan Stanley, σύμφωνα με τον οποίο η Βραζιλία, η Κολομβία, η Ινδονησία και η Αργεντινή είναι μεταξύ των ελκυστικών αναδυόμενων αγορών.
«Η βελτίωση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας θα πρέπει να είναι επωφελής για τις αναδυόμενες αγορές αλλά και για τα ομολόγα των αναδυόμενων αγορών σε αντίθεση με αυτά των αναπτυγμένων αγορών, που θα ζημιωθούν από αυτό» επεσήμανε.
Ο Kushma δήλωσε ότι «ψάχνουμε χώρες όπου τα βασικά στοιχεία έχουν ανακάμψει, όπου οι τάσεις στα θεμελιώδη μεγέθη είναι καλές και όπου οι αποτιμήσεις είναι λογικές.
Δεν πρέπει να είναι φτηνές αλλά πρέπει να είναι λογικές σε σχέση μετά επίπεδα που ήταν» είπε ο ίδιος.
Ωστόσο, η ισχύς του αμερικανικού δολαρίου είναι σημαντικό ρίσκο για τις αναδυόμενες αγορές, κυρίως επειδή τόσο οι εταιρείες όσο και οι κυβερνήσεις έχουν αυξήσει το χρέος τους σε αμερικανικό δολάριο.
Σύμφωνα με τον Kushma τα εταιρικά ομόλογα θα πληγούν περισσότερο σε σχέση με τα κρατικά σε περίπτωση που το αμερικανικό δολάριο ενισχυθεί περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης