Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατάργηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα θα προτείνει η Koμισιόν στο Συμβούλιο της ΕΕ

Κατάργηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα θα προτείνει η Koμισιόν στο Συμβούλιο της ΕΕ
Η Agence Europe εκτιμά πως η πρωτοβουλία θα έστελνε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup
Κατάργηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος που έχει ανοίξει κατά της Ελλάδας σκοπεύει να προτείνει η Κομισιόν στο Συμβούλιο της Ε.Ε., σύμφωνα με όσα αναφέρει σημερινό (25 Απριλίου 2017) δημοσίευμα της Agence Europe (έντυπο κοινοτικής ενημέρωσης).
Όπως σημειώνεται, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici θα καταθέσει την εν λόγω πρόταση την Τετάρτη 17 Μαΐου, όταν και θα πραγματοποιηθούν οι συστάσεις κοινωνικοοικονομικής πολιτικής της Επιτροπής προς τα κράτη του μπλοκ.
Η Agence Europe εκτιμά πως η πρωτοβουλία θα έστελνε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της 22ης Μαϊου, ενώ τονίζει πως έχει την υποστήριξη και του προέδρου της Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
Αντιθέτως, ο Επιτρόπος Valdis Dombrovskis δεν τάσσεται υπέρ της πρωτοβουλίας.
Επισημαίνεται ότι τον Αύγουστο του 2015, όταν και είχε συμφωνηθεί το τρίτο πακέτο διάσωσης, το Συμβούλιο υιοθέτησε μία απόφαση ζητώντας από την Αθήνα να μειώσει το υπερβολικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2017.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat, η χώρα μας εμφάνισε πλεόνασμα της τάξης του 0,7% του ΑΕΠ για το 2016, με την Κομισιόν να υπολογίζει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 4,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης