Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η ΕΕ να βγει πιο ενισχυμένη κοινωνικά από τη διαδικασία του Brexit

Κατρούγκαλος: Η ΕΕ να βγει πιο ενισχυμένη κοινωνικά από τη διαδικασία του Brexit
O κ. Κατρούγκαλος συμμετείχε στη σύσκεψη των σοσιαλδημοκρατών υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου,  Nicolas Schmidt
Την ανάγκη να βγει η ΕΕ με ενισχυμένη την κοινωνική και δημοκρατική της διάσταση από τη διαδικασία του Brexit, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής το Σάββατο (27/4/2017).
Ο κ. Κατρούγκαλος καλωσόρισε τη χθεσινή (26/4/2017) πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα νέο πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, αν και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει πιο φιλόδοξη και συγκεκριμένη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κατρούγκαλος θεώρησε ισορροπημένη τη σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «δεδομένου ότι ξεκαθαρίζει ότι η διαπραγμάτευση δεν θα έχει εκδικητικά ή τιμωρητικά χαρακτηριστικά».
Χαρακτήρισε μάλιστα ιδιαίτερα θετική τη μνεία του κειμένου για την αναγκαία διαφάνεια της διαπραγμάτευσης, ώστε να εξασφαλίζεται η νομική ασφάλεια αλλά και η ορατότητα των κρίσιμων διακυβευμάτων όχι μόνο για τα κράτη και το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και για όλους τους πολίτες.
Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος συμμετείχε στη σύσκεψη των σοσιαλδημοκρατών υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου,  Nicolas Schmidt, συντονιστή των σοσιαλδημοκρατών υπουργών Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης