Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker (Κομισιόν): Η ενότητα των 27 είναι πραγματική - Η Βρετανία να μην υποτιμά τις δυσκολίες του Brexit

Juncker (Κομισιόν): Η ενότητα των 27 είναι πραγματική - Η Βρετανία να μην υποτιμά τις δυσκολίες του Brexit
Πρέπει να ρυθμίσουμε τις διατυπώσεις του διαζυγίου με το Ηνωμένου Βασίλειο
Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αναγκάζει τους ηγέτες της να στείλουν μηνύματα ενότητας μεταξύ των 27 κρατών - μελών της.
Στο πλαίσο αυτό ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, μετά το πέρας της Συνόδου της Ε.Ε. για το Brexit υπογράμμισε πως «η ενότητα των 27 της Ε.Ε. δεν είναι εικονική, αλλά πραγματική», χαιρετίζοντας την ομόφωνη έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
«Πρέπει να ρυθμίσουμε τις διατυπώσεις του διαζυγίου με το Ηνωμένου Βασίλειο» έσπευσε να προσθέσει, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι οι πραγματικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μετά τις βρετανικές εκλογές.
Απευθυνόμενος προς το Λονδίνο, υποστήριξε με νόημα, πως ορισμένοι στη Βρετανία υποτιμούν τις δυσκολίες, τις οποίες θα έχει μια συμφωνία για το Brexit.
Στο ίδιο κλίμα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk ο οποίος κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να παρουσιάσει εχέγγυα για τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη Βρετανία, ανάμεσά τους και περίπου 70 χιλιάδες έλληνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης