Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πηγές υπ. Οικονομίας: Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές θα κλείσει όταν κλείσει κι όλη αξιολόγηση

Πηγές υπ. Οικονομίας: Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές θα κλείσει όταν κλείσει κι όλη αξιολόγηση
"Tο ΔΝΤ εμμένει στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές όλο το χρόνο, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομίας
«Το θέμα της διεύρυνσης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές θα κλείσει όταν κλείσει κι όλη αξιολόγηση», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομίας, μετά το πέρας της συνάντησης με τους θεσμούς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εν λόγω θέμα είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, οι οποίοι έχουν θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων τη διεύρυνση των δυνατοτήτων λειτουργίας των καταστημάτων, παρά το γεγονός ότι με απόφασή του το Συμβουλίου της Επικράτειας έκρινε αντισυνταγματικό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων πέραν των θεσμοθετημένων οκτώ Κυριακών το χρόνο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ΔΝΤ εμμένει στο άνοιγμα των καταστημάτων , αλλά και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ τις Κυριακές όλο το χρόνο, είτε υπάρχουν περιορισμοί στον τόπο όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα, είτε υπάρχουν περιορισμοί που αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι δανειστές επιθυμούν να περιορίσουν το ρόλο των περιφερειαρχών ως προς τον καθορισμό του πότε ανοίγουν τα καταστήματα, αλλά και την κατάργηση των υποχρεωτικών κανόνων καθολικής ισχύος για όλη τη χώρα.
Πάντως, κομβικό σημείο στις συζητήσεις είναι το θέμα των σούπερ μάρκετ και η λειτουργία τους στις τουριστικές περιοχές το ένα εξάμηνο του έτους, όλες τις Κυριακές συν τις 8 που προβλέπει η νομοθεσία, άρα συνολικά 32 Κυριακές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης