Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Times: Ενοχλημένη η May από το αρνητικό σχόλιο Juncker οτι είναι από άλλον γαλαξία

Sunday Times: Ενοχλημένη η May από το αρνητικό σχόλιο Juncker οτι είναι από άλλον γαλαξία
Μετά τα σχόλια που είδαμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες δείχνουν ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες
Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Βρετανίας και ΕΕ, μετά και την συμφωνία των 27 για τις προϋποθέσεις του Brexit, με την βρετανίδα πρωθυπουργό να απαντά ενοχλημένη ότι «δεν ζει σε άλλον γαλαξία όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις» στα σχόλια Juncker.
«Πιστεύω ότι τα σχόλια που είδαμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες δείχνουν ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες» δήλωσε η May σε τηλεοπτική της συνέντευξη λέγοντας ότι «είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συμφωνία παρά να επιτευχθεί μια κακή συμφωνία για τη Βρετανία».
Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να κατηγορούν τη May για υπερβολικές απαιτήσεις της.
Η Sunday Times σχολιάζει σήμερα (30/4) σε δημοσίευμα της από τις Βρυξέλλες ότι «η May ζει σε άλλον γαλαξία».
Το ρεπορτάζ αφορά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Λονδίνο η πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Michel Barnie με τη May να ζητά προτεραιότητα στην εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου πριν το οριστικό διαζύγιο Με την ΕΕ.
«Πήγε πολύ άσχημα» φέρεται να σχολίασε ο Juncker σύμφωνα Sunday Times που επικαλείται έναν από τους βοηθούς του. Ο Juncker μιλούσε στο τηλέφωνο με την καγκελάριο της Γερμανίας A. Merkel στην οποία μετέφερε τη συζήτηση με την May.
«Βρίσκεται σε άλλον γαλαξία. Με βάση αυτά που έγιναν στη συνάντηση, μια έλλειψη συμφωνίας είναι πιο πιθανή από την επίτευξη συμφωνίας» φέρεται να της είπε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης