Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επί τάπητος τα ανοικτά θέματα στη συνάντηση κυβέρνησης - θεσμών - Εφικτή η λύση έως τη Δευτέρα 1/5

Επί τάπητος τα ανοικτά θέματα στη συνάντηση κυβέρνησης - θεσμών - Εφικτή η λύση έως τη Δευτέρα 1/5

Συμβιβασμός  στο θέμα των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές
Τις τελευταίες εκκρεμότητες στα κόκκινα δάνεια αλλά και στα επιμέρους θέματα για τα οποία αναζητάτε πολιτική λύση, όπως οι περικοπές στις συντάξεις, ξεκίνησαν να συζητούν πριν από λίγο κυβέρνηση και δανειστές με στόχο τη συμφωνία ως τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Είχαν προηγηθεί σήμερα το πρωί (30/4) οι συναντήσεις για τις αγορές προϊόντων, οι συστάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η πώληση εκτός φαρμακείων των μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, κ.α, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, μετά από μια διακοπή το μεσημέρι, για το θέμα των συντάξεων και των «κόκκινων» δανείων.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των επαφών μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών χθες, Σάββατο 29 Απριλίου, που ολοκληρώθηκαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι δυο πλευρές συζήτησαν θέματα ιδιωτικοποιήσεων, ζητήματα των αγορών προϊόντων και των χρηματοοικονομικών.

Συμβιβασμός στο θέμα των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές 

Στο μεταξύ, συμβιβασμός φαίνεται οτι υπήρξε για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, σύμφωνα με τη σύσταση του ΟΟΣΑ.
Υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε ότι τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν όλες τις Κυριακές και πως στο τραπέζι τέθηκαν τόσο οι τουριστικές περιοχές της χώρας όσο και η διάρκεια της τουριστικής περιόδου, που στην Ελλάδα είναι μεγάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται συμβιβαστική λύση με δύο σκέλη: την τυπική διάρκεια της τουριστικής περιόδου, που δεν αποκλείεται να αυξηθεί από τους τέσσερις στους πέντε μήνες και τον ορισμό της τουριστικής περιοχής.
Ο ορισμός αυτός θα αφορά και την Αθήνα, αλλά π.χ. τις περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα και όχι σε γειτονιές των δήμων του Λεκανοπεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης